Social Community Center / PRAUD

Courtesy of

Designed by PRAUD, the idea behind their proposal for the Social Community Center is to create a space for various groups of the society; youth, women, family, handicap, and children. Instead of trying to put those groups into a single box, they emphasize the individuality of them. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of PRAUD

Each floor slides horizontally independent from each other and creates a terrace space from the mismatch. The void in the middle is the space that interconnects whole floors and the core, which we call “Community Core”, which holds the project in balance.

Courtesy of PRAUD

To realize the mismatching slabs, a waffle slab is considered as a basic structural system that not only allows longer spans and a cantilever, but also allows for the freedom of locating columns. Again, the core holds the horizontal force of the waffle slab so that each column can have less force to hold.

Architects: PRAUD
Location: Sejong City,
Team: Dongwoo Yim, Rafael Luna, Jihyun Park
Program: Social Care Center, Community Center
Area: 15,400 m2

Social Community Center (1) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (2) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (3) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (4) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (5) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (6) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (7) Courtesy of PRAUD
Social Community Center (8) plan 01
Social Community Center (9) plan 02
Social Community Center (10) plan 03
Social Community Center (11) plan 04
Social Community Center (12) plan 05
Social Community Center (13) section perspective
Social Community Center (14) structure diagram
Social Community Center (15) topology diagram