Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills

architecture Villa Padma Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills

With a privileged location oceanfront on the picturesque Cape Yamu on the east coast of Phuket, Villa Padma unveils panoramic views towards the Phuket foothills. According to the official description, guests at Villa Padma will be welcomed by the display of colors from the lush greenery of the mangrove forest into a laid-back holiday retreat. The main building features four extravagantly sized bedrooms positioned privately amongst unique living areas to enjoy and share with friends and family.

design Villa Padma Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket FoothillsThe most appealing element of the entire villa is probably the 25-meter pool with submersed beds: “An evening cocktail can be shared in the water fringed sunken sala before dining under the uniquely luminescent ox bone chandeliers in the vaulted fore-room. The poolside parlor at the heart of the villa is the perfect rendezvous for guests to exchange tales of their day’s adventures“. Other captivating features include a generously-sized game room, home cinema system, BBQ pavilion and extensive garden play area.
exterior Villa Padma Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 2 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 4 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 6 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 7 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 8 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 9 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 10 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 11 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 12 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 13 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 14 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 15 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 16 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 17 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 18 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 19 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 20 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 21 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 22 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 23 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 24 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills Villa Padma 25 Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills

You’re reading Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills originally posted on Freshome.

The post Exotic Thailand Villa Unveiling Panoramic Views of the Phuket Foothills appeared first on Freshome.com.

Serpentine Sackler Gallery / Zaha Hadid Architects

On September 28, 2013, Zaha Hadid Architects will be celebrating the completion of the Serpentine Sackler Gallery. An extension to London’s famous Serpentine Gallery, the new innovative arts venue will be housed in a 208-year-old, Grade II-listed building, formerly known as The Magazine, in Kensington Gardens just north of the main gallery.

This project will be Zaha Hadid’s first permanent structure in central London and second commission from the Gallery, as she designed the inaugural Serpentine Gallery Pavilion in 2000.

Complimented by a “light and transparent extension” to the left of the original neo-classical building, the renovated venue will offer 900 square meters of gallery, restaurant and social space. In addition to Hadid’s work, the landscape surrounding the new building will be designed and planted by the world-renowned landscape artist Arabella Lennox-Boyd.

Starting this autumn, the Serpentine will present its unrivaled program of exhibitions and events across both galleries and into the Park. Learn more about the Serpentine Sackler Gallery’s opening exhibition, by the young Argentinian artist Adrián Villar Rojas, here on their website. 

Reference: Serpentine Gallery

Serpentine Sackler Gallery / Zaha Hadid Architects originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Ryerson Image Centre by Diamond Schmitt Architects

The Ryerson Image Centre (RIC) opened in Toronto at Ryerson University in September, 2012.

Lake House / LHVH Architekten

Architects: LHVH Architekten
Location: Kreuzau, Germany
Year: 2010
Photographs: Lukas Roth

From the architect. This house above the Rur reservoir is reminiscent of the famous architectural icons along the Californian Pacific Coast – despite its modest size. The glass façade continues around the corner and opens the living, dining, and kitchen areas up to the panoramic views.

Bedrooms, dressing area, and bathroom are located in the more private areas at the rear of the building. Sharp-edged greywacke, glass, exposed concrete, anodized aluminum, galvanized steel, washed floor screed, smooth walls and hand-finished cherry wood are elegantly combined to create a reduced artifact in nature that timelessly adapts the well-known elements of the Modern style.

Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten © Lukas Roth
Lake House / LHVH Architekten Section
Lake House / LHVH Architekten Section
Lake House / LHVH Architekten Plan
Lake House / LHVH Architekten Situation
Lake House / LHVH Architekten Elevation

Lake House / LHVH Architekten originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Manhattan Triplex by 1100 Architect

The deft deployment of lighting and sumptuous materials serves to create a stunningly rich, yet simple living space in this Manhattan triplex. Originally three separate apartments in a pre-war building, this new, ultra modern manifestation uses refined details and a restricted color palette to create a cohesive environment. Elements, such as the wall of floor-to-ceiling cabinets that traverses the living room and kitchen, unify the residence while respecting the independent character of each room.

The original project for a duplex was completed in 2002. In 2008, the client purchased the apartment above the existing duplex for the dual purpose of a guest suite and retreat where the client can work. The wall to the right of the entrance appears to be a solid white lacquer wall, however upon closer inspection it opens up to reveal a colorful wet bar and provide access to the bedroom and bathroom beyond. These playful moments of surprise occur throughout the apartment and provide a …

Hoping to improve missed connections at La Défense

Alessandra Cianchetta, a partner at AWP, the firm mapping the master plan, acknowledges the enormousness of her task. “La D

Ultra-Modern Residence in Stockholm With Exceptional Design Features

architecture Swedish house Ultra Modern Residence in Stockholm With Exceptional Design FeaturesIn this post we would like to present a Swedish home displaying an ultra-modern architecture approach. The whitewashed residence (discovered by Freshome on Skeppsholmen) is structured on two levels and features a big terrace with a molded sun-drenched infinity pool of 8

Qatar / Woods Bagot

Architects: Woods Bagot
Location: Qatar
Project Director: Mark Mitcheson-Low
Area: 115,000 sqm
Year: 2007
Photographs: Trevor Mein

Design Director (Middle East): Alf Seeling
Design Director (Melbourne): Peter Miglis
Project Director (Documentation): MarijaCakarun
Project Leader (Site Contract Administration): Peter Nielsen
Landscape Architect: Woods Bagot (Saul & Esther Dickins)
Interior Design: Woods Bagot
Engineer: Connell Wagner
Mep Engineers: Hyder Consulting
Quality Surveyor: Davis Langdon &Seah International

From the architect. Qatar Science and Technology Park (QSTP) is a key initiative of the Qatar Foundation in its drive to diversify the economy, create highly skilled jobs and to establish Qatar as a knowledge economy in the Middle East.

Qatar is championing industry-based research and development, and is investing deeply in education and science. In the QSTP, Qatar is building a world-class environment for companies to develop their technology in Qatar, including a business incubator to help technology start-ups.

The vision of the masterplan is to create both a physical and virtual hub for the knowledge economy in Qatar – an effective environment for research, with an identity that is both unique to Qatar and of global stature. Integrated into Education City, the QSTP is placed at the crossing point of the east-west arrival axis and the major north-south ‘green spine’ that links the campus with other precincts of Education City.

The masterplan for the QSTP encompasses 123 ha of land which is integrated with the facilities of the Qatar Foundation, its new teaching hospital and the new convention centre. Phase one construction of the QSTP, comprises 115,000 sqm of development. At its heart is the 12,000 sqm Incubator Centre (IC), incorporating the administrative hub and business centre. This building is flanked by the first tow tenant laboratory Information Transfer Centre (ITTC) buildings, each 20,000 sqm.

The design of the built form draws on Islamic cultural references in an abstracted, contemporary expression using cutting edge technology. An important feature of Islamic architecture is the focus on the interior space as opposed to the outside, or facade. The buildings are generally enveloped by double skin-facades that respond to the climate of the area, and the internal highly elaborate and activated atria, equivalent to the inner life of a traditional courtyard.

The distinctive wave-like ‘veil’ roof structure of QSTP’s circulation spine has a sculptural quality which strongly contrasts with the horizontality of the landscape. The multifunctional ‘veil’ provides shading to the outdoor areas and allows the buildings to be physically and symbolically connected. The swelling of the ‘veil’ over the central Incubator Centre accentuates the heart of the site and announces the major entrance through a 34metre high atrium. The veil then extends across the site to the east and west into the ITTC buildings and provides protection to the central atrium/courtyards.

Capitalizing on its strategic location, the iconic Incubator Centre is the nucleus of QSTP. Located at the centre of the site on an elevated podium, it has an aeronautical quality and appears to defy gravity, like a hovering UFO, which gives it a subliminal presence in the landscape. By elevating the IC building, the whole under croft podium spine is given over to public areas and retail tenancies including banking, travel outlets, prayer rooms and other amenities.

Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot © Trevor Mein
Qatar / Woods Bagot Sketch
Qatar / Woods Bagot Sketch
Qatar / Woods Bagot Sketch
Qatar / Woods Bagot Sketch
Qatar / Woods Bagot Sketch

Qatar / Woods Bagot originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Terminal 2_Heathrow Airport (London) by luis vidal + architects

The new Terminal 2A at Heathrow Airport, when it opens its doors on 4th June 2014, will give a sense of delight and ease to passengers which has been missing from air travel for too long.

Designed by luis vidal + architects (LVA), the new terminal makes generous use of natural light, enhancing the passenger experience. Navigation is much more instinctive than is usual and, in addition, for the first time in a major UK airport, passengers will have immediate access to the gate areas, which will be within sight of the retail and catering facilities. This should reduce passenger anxiety and make travelling a more pleasant experience.

luis vidal + architects has achieved this with a design which is bold in concept and rational in execution and this delightful experience has been created in a project that has satisfied stringent requirements for timescale and budget. The undulating roof maps the passenger journey through the terminal into three zones – check in, security and depart…

UVA Transforms Sou Fujimoto’s Serpentine Pavilion with “Electrical Storm” of LEDs

Click here to view the embedded video.

London-based United Visual Artists (UVA) has brought Sou Fujimoto’s “cloud-like” Serpentine Pavilion to life with an “electrical storm” of LEDs. With the intention of making the architecture “breathe” from within, UVA seamlessly integrated a network of LED lights into the latticed, 20mm steel pole structure that mimics the natural forms of an electric storm. In addition, carefully conducted auditory effects further enhance the experience, transforming Fujimoto’s “radical pavilion” into an electrified geometric cloud.



See how the structure is experienced by day here on ArchDaily.

Reference: UVA, This Is Colossal

UVA Transforms Sou Fujimoto's Serpentine Pavilion with
UVA Transforms Sou Fujimoto's Serpentine Pavilion with
UVA Transforms Sou Fujimoto's Serpentine Pavilion with
UVA Transforms Sou Fujimoto's Serpentine Pavilion with
UVA Transforms Sou Fujimoto's Serpentine Pavilion with

UVA Transforms Sou Fujimoto's Serpentine Pavilion with “Electrical Storm” of LEDs originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?