Elegante Baño Colección “Memento” | Villeroy & Boch

Elegante Baño Colección Memento 1

En un momento el baño principal sirve como un santuario personal, la colección Memento de Villeroy & Boch ofrece tranquilidad y rejuvenecimiento mediante la eliminación de lo extraño y se concentra en lo esencial. Elegante con formas rectilíneas, estas piezas son descaradamente modernas y disponibles en una gama de colores y acabados que permiten la expresión individual desarrollarse. Una amplia colección, Memento se compone de superficie lavabos, tocadores, armarios, espejos, lavabos y un bidé. Con la reciente llegada del nuevo mobiliario de madera clara, el estilo atemporal de Memento se destaca aún más. Fabricada en chapa de roble real, su rica textura crea contrastes visuales en el baño. Memento demuestra el arte del minimalismo, pero sigue siendo elegante y funcional.

Elegante Baño Colección Memento 1
Elegante Baño Colección Memento 2
Elegante Baño Colección Memento 3
Elegante Baño Colección Memento 4
Elegante Baño Colección Memento 5
Elegante Baño Colección Memento 6
Elegante Baño Colección Memento 7

Centro de aprendizaje de la Universidad Tecnológica de Nanyang | Thomas Heatherwick

Centro de aprendizaje de la Universidad Tecnológica de Nanyang 1

El gobierno de Singapur acaba de reconocer  diseño el ganador de  para el Centro de aprendizaje de la Universidad Tecnológica de Nanyang (NTUC) para el empleo de innovadoras medidas de sostenibilidad arquitectónica. Mientras que el centro de aprendizaje es componente de uno más de la mitad de mil millones del plan de reurbanización de la escuela, el edificio es el primero de los catorce cambios campus en 20 años. El instituto recientemente corporatizado sigue siendo el mayor proveedor de educación continua de Singapur, en particular en los programas de tecnología y cursos de certificación. El próximo centro refleja la necesidad de la conectividad en la experiencia educativa terciaria lo que con la democratización de la Internet y las computadoras.

Centro de aprendizaje de la Universidad Tecnológica de Nanyang 2

El diseño se resiste a la idea de que los edificios universitarios necesitan ser composiciones de iluminación artificial, interminables pasillos con un distintas formas cilíndricas que maximizan la luz del día y fomentan el encuentro accidental de los colegas empresarios, científicos o compañeros de trabajo. Las 55 habitaciones de tutoría están desprovistos de pasillos tradicionales y están organizadas en torno a un espacio central que une las torres juntas. Los estudiantes pueden entrar en los espacios libres de la esquina de 360 grados y relacionarse con compañeros y profesores en selectos jardines en ciertos niveles. Los pisos superiores y azoteas verdes ofrecen vistas a la isla de Jurong y el estrecho de Singapur, los pintorescos paisajes naturales. Las medidas de los premiados incluyen el uso de polímeros hidrófilos en el esquema de la siembra, un proceso de material que elimina la necesidad de un sistema de riego; urinarios y lavabos eficiente del agua; ubicua iluminación T5; vegetación vertical y el uso de un alto horno de escoria granulada molida, una agregado de concreto reciclado. El diseño estará listo para su uso el 2014.

Centro de aprendizaje de la Universidad Tecnológica de Nanyang 3

CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners

Architects: Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners
Location: Baleares, Spain
Area: 400 sqm
Year: 2008
Photographs: Jean-Luc Laloux

From the architect. Ending all types of conflict – the architect draws a clear line – a link – between the sky and the rough stone of the land. Modern and traditional unite. The Ibiza finca displays different hues of white, all contrasting with each other. Its central patio, private garden, is a pivotal point connecting the different parts of the house. This is where you enter, as is the want of tradition.

Fixed windows, with no evident frame, run along the living room. Statues dart forward… they retreat. The barrier separating interior and exterior is no more.

The furniture designed by the architect and the stone features communicate the same savagery. This is their way of resisting the harsh, country environment encircling the house.

The sun penetrates the room, leaving its mark on a plain, sheer, virgin surface. Architecture unveils the mystery of things when it examines the essentials.

CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners © Jean-Luc Laloux
CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Floor Plan

CAN DURBAN / Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Flint y Árgola, escuela Saint-Exupéry en Alcobendas (Madrid)

El estudio de Burdeos Flint y los madrileños Árgola Arquitectos son los autores del proyecto de renovación y ampliación de la escuela infantil Saint-Exupéry, anexa al Liceo Francés, en Alcobendas, al norte…


El nuevo hombre invisible

Hasta hace ocho años, Liu Bolin (Shandong, 1973) era un escultor cualquiera. Uno entre miles. Pero, en 2005, el Gobierno chino calificó de ilegal el edificio que albergaba…


El MoMA pone banda sonora al arte contemporáneo

El Museo de Arte Contemporáneo de Nueva York (MoMA) rompe la hegemonía artística de lo visual con su primera exposición dedicada la sonido, en una ‘banda sonora…


Over Water / Design Workshop

Architects: Design Workshop
Location: Pune, India
Architect In Charge: Shabbir Unwala
Year: 2010
Photographs: Courtesy of Design Workshop

Junior Architect: Siddhath Rao
Structural Consultant: Vilas Agharkar
Main Fabricator: Sadik Inamdar

From the architect. To build on the lake surrounded by mountains is always a challenge, cause whatever one builds and however beautiful it may be it still takes away that much from nature.

The strategy then is to build a glass house perched on the land and providing privacy for the inhabitants, at the same time to make sure the lake view gets highlighted from inside for the inhabitants

The structure is wood steel and glass, supported on 2 RCC columns, perched like a bird on land

Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Courtesy of Design Workshop
Over Water / Design Workshop Master Plan
Over Water / Design Workshop Site Plan
Over Water / Design Workshop Section
Over Water / Design Workshop Section
Over Water / Design Workshop Section

Over Water / Design Workshop originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Cardborigami: Designed to Help the Homeless

Tina Hovsepian of global architecture firm Callison was driven by the need to help homeless individuals in Los Angeles when she designed the first prototype for the “Cardborigami” shelter during her fourth year at USC’s School of Architecture. Cardborigami, which has grown into a non-profit organization, provides temporary housing for the homeless as part of a process to help them gradually overcome their state of homelessness.

The Cardborigami shelter balances innovative design and functionality. The application of traditional origami techniques onto cardboard gives the shelter a beautiful form. Before its modified origami form, the shelter was originally a re-design of an Air-stream trailer. “The idea is to deploy a trailer to a disaster site where mass shelter is needed, then the trailer expands to 20 times its length and twice its width to provide instant space,” Hovsepian explained over email. “The form was then revised and re-scaled to fulfill its potential as a portable…

West Campus Student Housing / Mahlum Architects

Architects: Mahlum Architects
Location: Seattle, Washington, USA
Area: 668,800 sqft
Year: 2012
Photographs: Benjamin Benschneider

Mep Engineers: PAE Consulting Engineers
Structural Engineers: Coughlin Porter Lundeen
Landscape Architects: Gustafson Guthrie Nichol LLC
Civil Engineers: SVR Design Company
Builders: Walsh Construction Co., W.G. Clark Construction Co.

From the architect. Connectivity and pedestrian desire lines influenced the form and place making of four city blocks of mixed?use student housing transforming a neglected campus edge district into a vibrant, mixed?use urban precinct for University of Washington. The 668,800 square foot project includes 1,650 beds contained in 3 mixed?use residential halls (named Elm, Poplar and Alder) and a pair of apartment buildings (Cedar Apartments). Publicly accessible program spaces include: 116?seat restaurant, 7,000 SF grocery store, café, conference center, academic support center, health and wellness center and two retail spaces. The project also contains 132 parking spaces for the apartment component only. Two public open spaces are provided; a pocket park anchored around a heritage Elm tree and a courtyard allowing pedestrians to cut through one residence hall at grade. In addition, every building provides an elevated, secure and private terrace for its residential community.

This student?oriented project needed to contribute to its urban setting– the public realm of streets, sidewalks, and active ground?floor uses, characteristics neglected in prior university development of this district. As the first phase of a larger undertaking of renovation and new construction, this plan needed to establish principles to be emulated as the West Campus developed. Building orientation and massing, entry and connectivity, and public spaces with active uses created a renewed, walkable/accessible, and transit?oriented neighborhood. The narrowing of roadways, widening of sidewalks, plantings of street trees, and addition of covered bus stops have set the stage for a hospitable, pedestrian experience.

Building massing affords daylighting to the building interiors, visual connections to the outdoors, identifiable “territories” for residents, and public and private terraces. The vertical stratification of programs and spaces affords an increasing amount of safety and privacy for the residents. Upper residential courtyard spaces maximize daylight and foster varying levels of community and privacy. Typical of great urban districts, the relationship of public and private spaces plays on the social instincts of seeing and being seen.

The economics of housing development dictate very tight first?cost construction budgets. Hightechnology systems and unusual materials were eschewed in favor of an approach that accepted construction practices conventional to the multi?family market; and then pushed these to the limits to produce a holistic, integrated sustainability for this new student community. One of the driving project principles was to reduce energy use in order to meet the Architecture 2030 Challenge, which stipulates a 60% reduction over baseline fossil fuel energy consumption. Strategies included: high efficiency hot water, heating and ventilation systems; low building envelope air infiltration; elimination of building envelope thermal bridges; and efficient light fixtures and lighting control systems.

Daylighting studies helped to optimize the glazing area in the residences. Heat recovery ventilation was integrated into Poplar Hall, and an innovative heat exchange system in Alder Hall pumps heat from the grocery coolers to neighboring occupied spaces. With these strategies, Cedar Apartments, Elm Hall and Poplar Hall were able to meet the 2030 Challenge with the purchase of green power. Cedar Apartments received LEED certification at the Silver level and Alder Hall, Elm Hall and Poplar Hall each earned Gold ratings.

Other interesting metrics include:
a. Parking Spaces per Occupant: .035
b. Walk Score: 97, a “Walker’s Paradise.”
c. Walking distances: The site is a 5 minute walk to the center of the University of Washington campus and to the neighboring business district.
d. Transit: 44 bus routes pass nearby the site, connecting the project to downtown Seattle and neighborhoods throughout the city. The planned University District light rail station is 3 ½ blocks from the site while a trolley line extension is planned to run along NE Campus Parkway adjacent to the site.

West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects © Benjamin Benschneider
West Campus Student Housing / Mahlum Architects Site Plan

West Campus Student Housing / Mahlum Architects originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Jul 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

‘I’ve brought you a souvenir’ project by Free University of Bozen-Bolzano students (IT)

Bretteljause by Florian Reiche; two chopping boards that wrap around a bottle of wine with two wooden cups made of oak, the same wood used to make wine barrels. Created to enjoy the

A small group of young graduates from the Free University of Bozen-Bolzano have explored the theme of site-specfic souvenirs in a workshop creating a series of souvenirs dedicated to the Mart, a local modern art museum, and the town of Rovereto, Italy.