New Headquarters for the Metropolitan Police Service Competition

The Royal Institute of British Architects (RIBA) just announced the launch of a new design competition on behalf of the Mayor’s Office for Policing and Crime (MOPAC) and Metropolitan Police Service (MPS) to create a new central London Headquarters – replacing their existing New Scotland Yard building. The Invited Design Competition provides architects/practices with the opportunity to produce a design for the renovation of this landmark in one of London’s most important and historic areas – to provide a modern, flexible and secure office environment for the MPS. The deadline for submissions is June 27. For more information, please visit here.

New Headquarters for the Metropolitan Police Service Competition originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 May 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects

Architects: Dan & Hila Israelevitz Architects
Location: Talmei Elazar, Israel
Architect In Charge: Dan & Hila Israelevitz Architects
Design Team: Dan Israelevitz, Hila Israelevitz, Debby Choen
Area: 400 sqm
Photographs: Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects

Creating an L shaped house, determined by the lot’s geometry, with flowing mass of blocks with horizontal lines and characteristics. The structure is relatively closed in the direction of the street in order to provide privacy, while part of the design concept was to create a stimulus and attract people to enter the house, like peeking through a keyhole. This concept is translated into the design of a front façade, built out of two layers with an opening in the wall, while the second layer, the inner wall, is in black stone cladding, with glass windows. All of these are slightly concealed by an olive tree, so that the effect is visible during the day as well (the wall covered by the stone and the olive tree), and in the evening by the light emerging through the windows, some of which are concealed by the tree.

The stimulus continues, thanks to the use of the dimension of time in the architectural design, by creating a clear, narrow and long entrance path with iron girders over the shading, built in rhythms up to the entrance to the structure, and the accompanying wall in black stone cladding, like the stone in the front of the structure.

The drama of the structure is created by the sight revealed when opening the door. In contrast to the mysteriousness surrounding the structure, the inner space is open, with glass walls, to the internal garden with a pool in its center.

The interior-exterior relationship is used as a significant motif in the structure design, beginning with creating a one-level house in order to assimilate with the surrounding rustic landscape and not create a conspicuous structure.

Another design motif was planned to create assimilation with the surroundings and a modest non-extravagant front, is the decoration-free façade.

The guest bathroom, family bedroom and additional bedrooms are all connected to internal gardens by completely transparent glass walls, which bring nature into the structure.

In the house design, the entrance is through a path accompanied by a long concrete beam with the shading of iron girders which lead to the front door.

Natural shading – in contrast to the slightly mysterious front façade, the wide living room and the entire garden area connected to the house opens with an unusual interior-exterior relationship. The pool and the front yard are delimited with concrete beams and columns which continue from the house, and there is actually no clear separation between the house and the yard and exterior. The windows and doors were planned according to the sun’s movement and exposures in order to conserve energy and create real green, non-trendy architecture.

House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Courtesy of Dan & Hila Israelevitz Architects
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Ground Floor Plan
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Site Plan
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Elevation North
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Elevation South
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Elevation East
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Elevation West
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Section
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Section
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Diagram
House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects Diagram

House in Talmei Elazar / Dan & Hila Israelevitz Architects originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 May 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Los cinco nanomateriales que pueden cambiar el mundo

Resulta paradójico que las soluciones de futuro para el mundo, en lo que se refiere a la producción de los nuevos materiales que servirán de base a las infraestructuras…


Los cinco nanomateriales que pueden cambiar el mundo

Resulta paradójico que las soluciones de futuro para el mundo, en lo que se refiere a la producción de los nuevos materiales que servirán de base a las infraestructuras…


Wong House / MC2 Arquitectos

Architects: MC2 Arquitectos
Location: Casablanca, Chile
Architect In Charge: MC2 Arquitectos
Area: 95 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of MC2 Arquitectos

The assignment was to build a house on a site ment for planting vineyards and produce wine in particular, in a condominium located in the Casablanca

We proposed to do a cut in the hill and locate the house a bit separated from it, leaving a more intimate courtyard protected from weather conditions

The vines will cover the entire hill and the yard from the hill to the upper terrace.

In a few years the house will be immersed in the vegetation and geography, while keeping its intimate space, the courtyard, and also the most exposed upper terrace.

The whole structure and wall tiles are made of pine. In the interior the wood was lighten with watery latex and sealed with clear varnish.  Gray paint “Ecopinturas” was applied to the outer tiles

Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos Courtesy of MC2 Arquitectos
Wong House / MC2 Arquitectos First Floor Plan
Wong House / MC2 Arquitectos Second Floor Plan
Wong House / MC2 Arquitectos Third Floor Plan
Wong House / MC2 Arquitectos Elevation North South
Wong House / MC2 Arquitectos Elevation East
Wong House / MC2 Arquitectos Elevation West
Wong House / MC2 Arquitectos Section
Wong House / MC2 Arquitectos Section

Wong House / MC2 Arquitectos originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 May 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Results of Denver’s Micro Housing Ideas Competition

The Denver Architectural League recently announced the winners of their Micro Housing Ideas Competition as well as seven formal recognitions. Inspired by a concern about the lack of innovation in Denver’s existing multi-family housing market where many banal apartment, townhome and condo complexes continue to be built, this competition offered designers an opportunity to engage in reinventing the notion of “responsible affordable housing” with an emphasis on regenerative design.

Results of Denver’s Micro Housing Ideas Competition

The Denver Architectural League recently announced the winners of their Micro Housing Ideas Competition as well as seven formal recognitions. Inspired by a concern about the lack of innovation in Denver’s existing multi-family housing market where many banal apartment, townhome and condo complexes continue to be built, this competition offered designers an opportunity to engage in reinventing the notion of “responsible affordable housing” with an emphasis on regenerative design.

Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura

Architects: Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura
Location: Batuco, Santiago, Chile
Project Architects: Patricio Arias, Pablo Alvear
Area: 275 sqm
Year: 2010
Photographs: Luis García, Pablo Alvear

Collaborators: Lía Karmelic, Francisca Gómez
Contractor: Surtierra Arquitectura
Calculation: Gerardo Fercovic Musre

The Munita González House is located in a suburb area, twenty minutes from the center of Santiago, in Batuco, Lampa. It’s a single-family house of approximately 275 m2 situated in a flat plot of 5000 m2.

For the family composed of six persons, the program is developed from the common spaces where the kitchen/dining-room is the main space, connected at the first floor to the living and at the second floor to the children living with double height. Besides, the first floor includes a main bedroom with private bathroom and the second one, three bedrooms with shared bathroom and a service bedroom.

One of the central elements of the house is the rammed earth wall made with clays of different colors which divide the kitchen from the living. In it there is inserted the heater of slow combustion that works like the main heat source in winter. All the doors and windows are made of recycled oak wood with glass type termopanel and the floors are also made of recycled wood. Both the constructive system and the completions consider in its entirety recycable materials.

The goal of the project is to have a minimal impact on the environment and the maximum use of the passive energies. The constructive system is based on Terra-Panel to assure the thermal efficiency of the housing which is constituted of panels of welded wire mesh of steel folded, filled of light earth on a main structure composed of beams and steel pillars. For the evacuation of served waters is used the system Tohá or Lombrifiltro in which the waters are re-used for irrigation.

The architectural design of the house is determined in terms of privacy, thermal comfort, and the necessary protection of the earth coating against the action of the climate. Then, as the erosion by wind and rainwater is one of the major threats to the earth, one eave is projected on the north facade’s cover and one sloping cut in the east facade’s volume. Closing toward the south where is located the access to the house and opening the views toward the north courtyard. The roof is curved and raised to illuminate the corridors and obtains a habitability with plenty of natural light inside.

This housing presents an image absolutely contemporary in design and spatiality, being a concrete example of the validity of the earth as a contemporary building material.

Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Pablo Alvear
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura © Luis García
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura First Floor Plan
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura Second Floor Plan
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura Location
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura Section
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura Section
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura Section
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura North Elevation
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura West Elevation
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura South Elevation
Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura East Elevation

Casa Munita Gonzalez / Arias Arquitectos + Surtierra Arquitectura originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 May 2013.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

Winners of Australia’s THE LODGE ON THE LAKE Competition

Winners have been unveiled in THE LODGE ON THE LAKE competition. As part of the celebrations for the Centenary of Australia’s capital city Canberra in 2013, the University of Canberra and the Gallery of Australian Design had invited designers to participate in this design ideas competition for a new official residence for the Prime Minister of Australia on the shores of Lake Burley Griffin in Canberra.

The competition was endorsed by the Australian Institute of Architects and the Australian Institute of Landscape Architects, however there are currently no intentions by the Australian Government to actually build a new Lodge for the Prime Minister.

Winners of Australia’s THE LODGE ON THE LAKE Competition

Winners have been unveiled in THE LODGE ON THE LAKE competition. As part of the celebrations for the Centenary of Australia’s capital city Canberra in 2013, the University of Canberra and the Gallery of Australian Design had invited designers to participate in this design ideas competition for a new official residence for the Prime Minister of Australia on the shores of Lake Burley Griffin in Canberra.

The competition was endorsed by the Australian Institute of Architects and the Australian Institute of Landscape Architects, however there are currently no intentions by the Australian Government to actually build a new Lodge for the Prime Minister.