Cinta métrica Hole | Sunghoon Jung

La cinta métrica Hole creada por Sunghoon Jung es bastante innovadora con muchas facetas de la misma. te permite dibujar líneas rectas y círculos con precisión. Aunque no se aclara, damos por sentado que la cinta es retráctil y ofrece medidas en más de un sistema de medición. Simple y funcional, estamos seguros que los diseñadores les va a encantar!

La cinta métrica Hole participo en iF Design Talents 2012.

Colorido Origami “Street Art” | Mademoiselle Maurice

La artista francesa Maurice Mademoiselle increíblemente a creado este colorido origami de arte callejero que puede parecer ingenua a primera vista, pero en realidad es profundo, sensible y estrechamente relacionado con los acontecimientos surgidos durante su vida diaria.

Después de que ella se crió en las montañas de Haute-Savoie (Francia), estudió arquitectura y trabajó en Lyon en Ginebra y Marsella, vivió un año en Japón. En realidad, con sede en París, se dedicó por completo a las creaciones coloridas, cuyo pensamiento proceso se inició hace unos años.

Holy Redeemer Church / Menis Arquitectos

Courtesy of Menis Arquitectos

Architects: Menis Arquitectos
Location: San Cristóbal de la Laguna, Tenerife, Spain
Parish Architect: Fernando Menis
Photographs: Simona Rotta, Courtesy of Menis Arquitectos

Project Area: 1,050 sqm
Site Area: 550 sqm

This is a project built in the city of La Laguna on the Island of Tenerife. It is a place that encourages reflection, a meditation space, an intrinsic space where a person of any condition can go to find himself in the temple or join with others in the cultural center.

Courtesy of Menis Arquitectos

The building exists as a large piece of concrete split and cut into four large volumes, at these separations movement occurs. This space creates light, allowing to enter and penetrating into the space, they exist as if to signify a higher meaning inspiring a spiritual presence and sense of tranquility.

© Simona Rotta

The building stands stark, stripped of superfluous elements that involve distractions far from its spiritual essence. The void has been sculpted to the same extent. The balance of proportions of void and building was vital to developing the identity of the project.

© Simona Rotta

We chose to exploit the properties of concrete, based on its isotropic nature energy efficiency is optimized by the thermal inertia of the walls. The building also gets a better acoustics result; thanks to a combination of concrete and local volcanic stones called picón, which is chopped afterwards and acts as a rough finish that has a degree of sound absorption that is superior to conventional concrete. Exterior, interior, structure, form, material and texture are joined inextricably by a complex study of the concrete.

© Simona Rotta

The volumetric impact of the building and its use of essential materials, treating concrete as if it were liquid stone capturing waterfalls of light, create the temple while also optimizing economic resources. The space reflects timeless emotion.

General Section

Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Courtesy of Menis Arquitectos
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Courtesy of Menis Arquitectos
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Courtesy of Menis Arquitectos
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos © Simona Rotta
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos © Simona Rotta
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Courtesy of Menis Arquitectos
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos © Simona Rotta
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos © Simona Rotta
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos © Simona Rotta
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos © Simona Rotta
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos General Plan 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Plan 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Section 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos General Section 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Sections 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Details 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Sketch 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos General Sketch 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Interior Sketch 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Model 01
Holy Redeemer Church  / Menis Arquitectos Models 01

Holy Redeemer Church / Menis Arquitectos originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Aug 2012.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?


Residencia Oakpass | Heusch Architecture

Heusch Architecture  ha reveladoimágenes de la Residencia Oakpass en Beverly Hills, California.

10 columnas sorprendentemente estrechas levantar la casa, que se asemeja a una caja elegante modernista envuelta de piso a techo de cristal, a 12 metros del suelo.

La casa es un ejemplo de una solución innovadora para eludir el requisito de retroceso de 15 pies para las residencias en ladera. Al elevar la estructura de la necesidad de un alto muro de retención, 15 pies de distancia de la estructura fue eliminado. Además, la intención era reducir al mínimo el impacto sobre el sitio natural de gran belleza muy boscosa con árboles de roble.

Esto dio lugar a más luz para los espacios interiores, vistas desde todas las habitaciones y más privacidad. También creó un interesante espacio debajo de la casa, parte carport, y jardín zen en parte. La piscina también es elevada con 3 columnas y muros exteriores de hormigón al oeste exteriores actúan como un elemento pasivo de almacenamiento de calor solar.

Los 10 pies de alto de las paredes interiores están separados por el techo y el suelo por las líneas de sombra empotradas. Los espacios interiores y exteriores se mezclan perfectamente entre sí debido a la utilización de cristal de suelo a techo sin marco y una continuidad de los materiales desde el interior hacia el exterior.

La elección de los materiales naturales, como suelos de madera de nogal brasileño dentro y por fuera, piedra caliza portuguesa y mármol español defininen los espacios interiores. La paleta restrictiva en toda la casa y los muebles diseñados a medida y armarios de caracterizar el ambiente minimalista.

Oakpass Residence 9
Oakpass Residence 8
Oakpass Residence 7
Oakpass Residence 6
Oakpass Residence 5
Oakpass Residence 4
Oakpass Residence 3
Oakpass Residence 2
Oakpass Residence 18
Oakpass Residence 17
Oakpass Residence 16
Oakpass Residence 15
Oakpass Residence 14
Oakpass Residence 13
Oakpass Residence 12
Oakpass Residence 11
Oakpass Residence 10
Oakpass Residence 1

AzCA Experimental Playground by Drew Allen

This design/build project was designed for the Arizona’s Children Association South Tucson campus. The campus is located in a low income area and is meant to serve children between the ages of two to five. It’s aim is to encourage imaginative play, movement, cognitive development, and to serve children with a wide array of physical abilities.

My primary roles began as one of the initial overall designers, then progressed as one of two lead designers for the concrete retaining walls, leading on site construction and finish grading, and leading the design, shop drawings, fabrication, and installation of a series of steel barriers.

The overall design was meant to create a vast array of experiences (climbing, crawling, running, jumping, walking, etc). In order to accomplish this, a canyon was created through the center of the site via two long concrete retaining walls. On top of this, steel climbing members span the canyon and extend beyond to encourage a nearly limitless set of o…

Paul Goldberger awarded Vincent Scully Prize

Paul Goldberger. Image via AN Blog.

The National Building Museum has named Paul Goldberger as the fourteenth laureate of the Vincent Scully Prize for “his lifetime work of encouraging thoughtful discourse and debate about the importance of design”. The Pulitzer Prize-winning architecture critic is currently a contributing editor at Vanity Fair and has written for a number of publications, including The New York Times and The New Yorker.

Vincent Scully Prize jury commended Goldberger for understanding that “architecture is in itself a form of public discourse”. Jury member Elizabeth Plater-Zyberk further explained that Goldberger has a unique ability to “explain architecture to the popular readership in a way that bridges the perceiver and the designer.”

Continue reading for Goldberger’s response.

On hearing that the news about the Scully Prize, Goldberger remarked: “A long time ago, Vincent Scully convinced an eager Yale undergraduate that architecture was not just about buildings, but about all of culture and community, and that writing about it could be a meaningful pursuit. In a very real way I owe my career to the lessons I learned from him, which is why, for me, there could be no higher honor than to receive the prize that carries his name. I am truly grateful to the jury and to the National Building Museum for selecting me to receive the Vincent Scully Prize.”

A public award ceremony to celebrate Goldberger’s receipt of the prize will be held at the National Building Museum on Thursday, November 15, 2012 from 6:30 to 8:00 pm. During the public program, Goldberger will deliver a talk on the state of architecture criticism today, the changing role of mainstream media in a digital world, and the rise of citizen journalists.

Vincent Scully Prize jury:

David Schwarz, architect, David M. Schwarz Architects (jury chair)
Deborah Berke, architect, Deborah Berke & Partners Architects
Ned Cramer, editor-in-chief, ARCHITECT
Gary Haney, design partner, SOM
Elizabeth Plater-Zyberk, planner, professor, and author

Vincent Scully Prize laureates with their affiliation at the time of their selection:

Vincent Scully, sterling professor emeritus of the History of Art at Yale University
Jane Jacobs, urbanist and author of The Nature of Economies
Andrés Duany and Elizabeth Plater-Zyberk, founders of  Duany Plater-Zyberk & Co
Robert Venturi, FAIA and Denise Scott Brown, RIBA
His Highness the Aga Khan
His Royal Highness The Prince of Wales
Phyllis Lambert, architect, educator, philanthropist, and activist
Witold Rybczynski, architectural critic, author and essayist
Richard Moe, president of the National Trust for Historic Preservation
Robert A.M. Stern, dean of the Yale School of Architecture
Christopher Alexander, architect and author
Adele Chatfield-Taylor, president of the American Academy in Rome
William K. Reilly, former administrator of the Environmental Protection Agency

Reference: National Building Museum

Paul Goldberger awarded Vincent Scully Prize originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Aug 2012.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?


Light Topography | Janne Parviainen

Con sede en Finlandia el fotógrafo Janne Parviainen ha tenido esta idea loca de rastrear habitaciones enteras con un LED y ahora ha quedado finalmente este registro. Él llama a su nueva serie “Light Topography”. Toma media hora en crear tal fotografía de larga exposición y le gusta bromear diciendo que uno debe estar totalmente loco para hacer eso.

“Uno sabe que tienes que estar total y absolutamente loco cuando estás trazando una habitación entera con un LED solo en medio de la noche”, dice Janne.

graphy 9
graphy 8
graphy 7
graphy 6
graphy 5
graphy 4
graphy 3
graphy 2
graphy 1

Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in London

Louis Vuitton 2 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in London

With an extravagant, flashy design, this new Louis Vuitton Concept Store at Selfridges in London is the result of the collaboration between the brand and Japanese artist Yayoi Kusama. Characterized by flashy colors and polka dot patterns, the overall design of the store will definitely appeal to the Louis Vuitton enthusiasts. The exhibited materials, bags and shoes are all a part of the dot-inspired concept and are well emphasized with the help of a visually powerful lighting scheme. Perforated giant lamps hang over the display tables, which are in tune with the red&white floor and walls. According to the official press release, the store features ”twenty four Selfridges display windows dedicated to the Vuitton & Kusama Collection and inside visitors are instructed to follow the red dots along the shop floor leading to the store and a life size, polka dot-clad model of Kusama herself”. Louis Vuitton & Kusama concept store at Selfridges London will remain open until 1 October.

Louis Vuitton 1 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 4 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 5 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 6 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 7 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 8 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 9 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 10 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 11 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 12 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 13 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 14 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 15 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 16 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 17 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 18 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 19 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in LondonLouis Vuitton 20 Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in London

You’re reading Polka Dot Patterns Defining New Louis Vuitton Concept Store in London originally posted on Freshome.


Field Trip: San Francisco’s Saint Mary Of The Assumption Cathedral

Photos and story by Gregory Hurcomb. See more images on our Facebook page.

Floating atop Cathedral Hill in San Francisco, the Cathedral of Saint Mary of the Assumption (1971) is an amalgamation of post-modern pastiche elements and extraordinary engineering. Read more.

Designed by Pietro Belluschi and Pier Luigi Nervi, internationally renowned architects, as well as local architects John Michael Lee, Paul A. Ryan, and Angus McSweeney, the building suffers from what one suspects is a lack of a coherent vision. However, the church certainly has its merits. What is most striking are the four parabolic arches that make up the cruciform shape of the sculptural roof structure. The hyperbolic paraboloid sweeps upward toward the sky until it reaches 190 feet, where the four corners meet in a cross. The concrete pylons that stretch, twist, and turn within the low pedestal volume dig 90 feet into the bedrock below.

Within the space, there are 1,680 pre-cast triangular coffers that make up the inner area of the cupola, comprising 128 different triangular sizes. With all of this incredible engineering, the interior feels exalted, lofty, and ecstatic, yet somewhat barren and cold and missing the warmth and mystery of a less modern space. Nevertheless, this gem strikes a brilliant chord among the rolling hills of San Francisco.

Complimentary Seat to Non-Linear Lab

Studio Mode are excited to share the launch of their new Facebook Page and news regarding their upcoming NON-LINEAR LAB: Growth Systems and Digital Fabrication Workshop. If you “Like” them on Facebook, you can enter a Sweepstakes to win a complimentary seat in the NON-LINEAR LAB on September 8th. For all the workshop details and registration, please click here.

Complimentary Seat to Non-Linear Lab originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 31 Aug 2012.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?